پاورپوینت بررسی اقلیم ، معماری و تاریخچه شهر بوکان
بخشی از مطلب
هستهي اوليه و اصلي شهر بوكان در جوار قلعه ي سردار و پيرامون آن شكل گرفت كه محل عمارت اربابي در كنار چشمه بود در حوالي سال 1334 محدودهاي بين دو محور اصلي خيابان انقلاب فعلي و جادهي سابق سقز به شعاع تقريبي 200 متر از چشمه زير پوشش بافت سكوني قرار گرفت. در اين مرحله رشد شهر به حدود 16 برابر قلعه بالغ ميشده است.
رشد بعدي شهر تا سال 1344 عمدتاً از سوي غرب و شمال صورت گرفت. بدليل نزديكي محدودهي غربي شهر به ساحل رودخانهي سيمينهرود، از اين پس توسعهي شهر در درجهي نخست در جهت شمال و جنوب و سپس در جهت شرق صورت گرفته است. 6
طي دهههاي اخير شهر تحت تاثير عدم تعادلهاي منطقهاي از جمعيت مهاجر برخوردار گرديد اين مهاجرين با سكني گزيدن در حول و حوش محورهاي اصلي شمالي ـ غربي به توسعه بيرويه در قالب محلات دامن زدهاند. در اين محلهها اغلب كوچهها كم عرض و طولاني و بدون ارتباط منطقي با يكديگر هستند. اين فضاها هم اكنون در خارج از محدودهي شهري قرار دارند ولي در طرح تجديد نظر در محدوده شهر قرار خواهند گرفت.
به طور كلي شهر بوكان به علت اثرات مستقيم انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي و هجوم مهاجرين از يكسو و تكاثر جمعيت ناشي از گسيل روستائيان و شهرهاي اطراف از سوي ديگر بسيار سريع و غير قابل كنترل رشد كرده است همچنين فقدان يك طرح جامع شهرسازي تا به حال به مزيد بر علت شده تا بافت كلي شهر همواره به شكل نامنظم توسعه يابد و بزرگ شود.
توسعه شهر تا سال 1385
ميزان توسعه تا سال 1385 براساس صدور تعيين شده در كميسيون ماده پنج،5 قطعه به اين محدوده در نظر گرفته ميشود و اين قطعات عبارتند از :
1ـ قطعهي 73 هكتار در جنوب شهر و غرب شهرك فرهنگيان
2ـ قطعهي 56/6 هكتاري در جنوب شهر و شرق فرهنگيان
3ـ قطعهي 86/9 هكتاري در غرب روستاي اميرآباد
4ـ قطعهي 96/43 هكتاري در شرق شهر، جادهي شاهيندژ
5ـ قطعهي 22 هكتاري در شماليترين نقطهي شهر
1-12-2 توسعه تا سال 1400
جهات توسعهي شهر در چهارچوب طرح تجديد نظر تا سال 1400 شرح زير است:
1ـ درجهت شمال بطول حداكثر يك كيلومتر از انتهاي بلوار ( شهرك بهداري)
و.....