پاورپوینت بررسی تزریق پر فشار یا جت گروتینگ
در روش جت گروت که مواد اصلی آن سیمان و آب است، اصلاح زمین با ایجاد ستون هایی با قطر و طول معین حاصل می شود. این روش با پمپ های جت مخصوص فشار قوی و تجهیزات دستگاه حفاری انجام می شود. از آنجایی که سیمان تحت فشار به زمین تزریق می شود، شکاف های مویرگی و رگه های آب در زمین با سیمان پر می شود. به این ترتیب، نشست سازه ها کاهش می یابد و/یا جلوگیری می شود.
در چه طبقاتی می توان جت تزریق کرد؟
روش جت گروت را می توان بیشتر در مواردی که زمین شن ریز، شنی، سیلتی و کم رسی باشد، اعمال کرد. هم خواص حامل و هم نفوذناپذیری در برابر خطرات روان شدن و نشست را فراهم می کند.
در طول این کاربرد ستون هایی با قطرهای تا 30 سانتی متر، 40 سانتی متر، 60 سانتی متر، 80 سانتی متر و 150 سانتی متر تشکیل می شود. با تزریق سیمان به زمین به کمک پکر پنوماتیکی و مکانیکی، آب موجود در زمین حذف شده و چگالی مخصوص زمین افزایش می یابد.
روش استفاده از تزریق جت
1-فرایند حفاری
فرآیند حفاری بسته به پارامترهای زمین تعیین می شود. روش های چرخشی و چرخشی پالسی رایج ترین روش های تزریق جت هستند. سیالات برای تسهیل حفاری و جلوگیری از سایش و گرم شدن بیش از حد ابزار بیت استفاده می شود. آماده سازی اولیه برای تزریق با حفاری با کمک آب، هوا، بنتونیت یا دوغاب سیمان تکمیل می شود.
2- فرآیند تزریق جت
هنگامی که طول های مشخص شده در پروژه به دست آمد، سیمان از طریق یک وسیله نقلیه مانیتور با سیستمی که ما آن را پمپ جت می نامیم به سیستم ارسال می شود. مرحله تزریق با پمپاژ فشار بالا شروع می شود. مته ای که فرآیند حفاری را انجام می دهد در نوک خود سوراخ هایی با قطر بسیار کم دارد که به آن ها نازل می گوییم. این سوراخ ها سرعت بالایی به سیمان می دهد. سیمان با این سرعت زمین را پاره می کند، به شکاف ها نفوذ می کند و یکپارچگی را در زمین تضمین می کند.
تشکیل ستون دوغاب جت
به لطف حرکت چرخشی سیستم حفاری، یک ساختار ستونی شکل تشکیل می شود. مخلوط جدیدی با پارامترهای متفاوت نسبت به خاک موجود به دست می آید (خاک کریت).
تعیین قطر ستون جت تزریق
قطر ستون هایی که باید تشکیل شوند به ویژگی های زمین بستگی دارد. همچنین به پارامترهای اصلی جت گروت بستگی دارد. با این حال، سرعت کشش، سرعت چرخش، فشار پمپ و سرعت جریان دوغاب نیز موثر هستند. عواملی مانند تعداد نازل ها و قطر آنها از عوامل اصلی تعیین کننده قطر هستند.
فهرست مطالب
مقدمه
تزریق پر فشار
مشخصات تزریق در روش جت گروتینگ – بهسازی خاک
مراحل اجرای تزریق پر فشار (جت گروتینگ)
تزریق پر فشار (جت گروتینگ) جهت تثبیت خاک
تزریق پر فشار (جت گروتینگ) جهت آب بندی
تزریق پر فشار بر اساس تعداد سیال های مورد استفاده
تزریق پر فشار تک سیاله(Single fluid)
تزریق پر فشار دو سیاله(Double fluid)
سه سیاله (Triple fluid)تزریق پر فشار
انتخاب یکی از روش ۳ بالا بر اساس:
حالت مرسوم اجرای تزریق پرفشار (جت گروتینگ) – بهسازی خاک
مقاومت فشاری ستون های سیمانی به روش جت گروتینگ بر حسب مگاپاسکال
محاسبه تأثیر تزریق پر فشار
ظرفیت ستون های تزریق پرفشار = حداقل ظرفیت مجاز ژئوتکنیکی و سازه ای آنها
کاربردهای روش تزریق پر فشار (جت گروتینگ)
محدوده کاربرد روش تزریق پر فشار (جت گروتینگ) در مقایسه با سایر روش های بهسازی بستر
کنترل کیفی روش تزریق پر فشار (جت گروتینگ)
آزمایش ها و کنترل های لازم در مرحله ساخت ستون های نهایی
روش اجرای تزریق پر فشار (جت گروتینگ)
مراحل اجرای تزریق پر فشار (جت گروتینگ)
فشار بالای خروجی از نازل دستگاه حفاری
تجهیزات مورد نیاز برای جت گروتینگ
مزایای روش تزریق پر فشار (جت گروتینگ)
و....
منابع