پاورپوینت بررسی معماری مؤسسه اخترشناسی رادیویی ماکس پلانک آلمان
اولين طرحها به منظور انجام مشاهدات راديويي براي افزايش تسهيلات كاري ، در رصد خانه بن به سال 1951 م تهيه شد . ابر و ساير اوضاع جوي بد ، طول موجهاي راديويي اثر نمي گذارند و تحقيقات در اين زمينه در سراسر دنيا در همين زمان آغاز شد .
اين مدرسه براي ستاره شناسي راديويي بنيان شد و امروز نيز به اين نام معروف است . مكز مدرسه در حومه شهر بن قرار دارد و دستگاه اصل آن يك تلسكوپ بازتابي به قطر 100 متر است كه نخستين بار در تابستان سال 1972 م به خدمت گرفته شد . ساختن آن مدت 4 سال كامل به طول انجاميد اين وسيله هوايي قابل هدايت كه در نوع خود بزرگترين دستگاه در دنياست در افلز برگ 40 كيلومتري جنوب غرب بن قرار دارد .
عظمت كار فني انجام شده در ساخت تلسكوپ وقتي آشكار مي شود كه شخص يك ساختمان فولادي به اندازه يك ميدان فوتبال را تصور كند كه به هر طرف قابل حركت است ولي مي توان آن را از وضع افقي تقريباً به عمودي در آورد . در مورد ابزاري با اين اندازه ساختمان استواري كه در آن تغيير شكل هاي وابسته به يك محل خاص كاملا از بين برود ، به سبب مخارج سنگين آن ميسر نبود . به همين دليل تصميم بر آن شد كه چنين تغيير شكلهايي را عملاً بپذيرند ولي در سيستم تقويت كننده انتخاب شده اين تغيير شكل ها را به گونه اي حساب آورند كه سطح بازتابنده در هر موضوع شكل مخروطي داشته باشد .
تنها زمينه كار ، شايسته تذكر خاص است . قدرت تفكيك زاويه اي دريافت تابش الكترومغناطيسي به نسبت طول موج به قطر دهانه بستگي دارد و بنابراين در گستره ي راديويي خيلي بدتر است تا گستره نوري اين مسأله از طريق اتصال چند تلسكوپ راديويي به يكديگر به صورت آرايش تداخل سنج قابل جبران است و در اين صورت مؤلفه هاي منفرد مانند بخشهاي يك تلسكوپ بسيار بزرگ عمل مي كند .تلسكوپ راديويي 100 متري مؤسسه ماكس پلانك ، حلقه ارتباطي بين چنين دستگاه و شبكه هايي از اين نوع محسوب مي شود و مهمترين شركاي آن مؤسسات متشابهي در اتحاد جماهير شوروي ، سوئد و انگلستان و ايلات متحده آمريكا هستند .و....