فرایند ساخت و تولید کاشی و کاشی سنتی
مقدمه
الف- ورقه آجری نازک
ب- لعاب سطحی
فرایند ساخت کاشی سنتی
انتخاب و استخراج مواد خام اولیه :
تنظیم نسبت اختلاط و پودر کردن مواد خام:
تنظیم رطوبت و اختلاط:
قالب (خشت) زنی:
الف- روش پرس خشک:
ب- روش اکستروژن:
ج- روش خمیر نرم (خیس):
د- روش رامپرس:
لعاب زنی و پخت:
الف- کوره پخت قدیمی
ب- کوره پخت تونلی
ج- کوره پخت غلتکی
قابلیت جذب آب
مقاومت به سایش
مقاومت به ضربه
مقاومت به شکستن
مقاومت به لکه
کیفیت چشمی
میزان جذب آب بر حسب درصد(W.A)
درجه بندی کاشی
روش قالب زنی کاشی خام
B- روش پرس خشک
A- روش اکستروژن
درجه بندی کاشی
معیار ASTM و ANSI
استاندارد درجه یک
درجه دو
درجه سه
کاشی های که در آزمون های فوق مردود شناخته شوند
رنگ کاشی:
اکسیدهای فلزی و مواد رنگی مورد استفاده در لعاب زنی کاشی ها به شرح زیرند:
یکی از نکات مهم در کیفیت کاشی
منبع