پاورپوینت بررسی کاربرد انرژی های تجدیدپذیر ، پایدار در معماری
بخشی از مطلب
هرچند بشر از دیر باز از انرژی های تجدید پذیر نظیر باد وخورشید در زندگی خود استفاده کرد، ولی با کشف منابع سوخت های فسیلی نظیر زغال سنگ ونفت وجذابیت های آن ، استفاده از انرژی های تجدید پذیر به تدریج به فراموشی سپرده شده است.
سرمایه گذاری های جهانی در انرژی پایدار در سال 2008 بیش از 155 میلیون دلار وسرمایه گذاری در زمینه ی تولید انرژی جدید (به عنوان مثال باد، خورشید ، سوخت های زیستی و...) در سراسر جهان 9/116 میلیون دلار بوده است. در گزارش UNEP(2009) جدیدترین جذب سرمایه گذاری از انرژی های تجدید پذیر به صورت زیر می باشد: انرژی باد43% ، انرژی خورشید 28% وسوخت های زیستی 14% ، زیست توده وفن آوری زباله 7% . در سال 2008 سرمایه گذاری در انرژی باد نیز سریعترین رشد (123%) را بین سال های 2007 و2008 تجربه کرده است(آگویلار،2010 ، 12)
انرژی خورشید
هرساله بیش از سه برابر ونیم آنچه یک خانه همساز با اقلیم ومحیط زیست برای نیاز روزمره اش نیاز دارد، توسط انرژی خورشید بر بام آن می تابد.(رایت 1390 ، 22) خورشید نه تنها خود منبع عظیم انرژی است بلکه سرآغاز حیات ومنشا تمام انرژی های دیگر است. طبق برآورد های علمی در حدود 6000 میلیون سال از تولد این گوی آتشین می گذرد ودر هر ثانیه 2/4 میلیون تن از جرم خورشید به انرژی تبدیل می شود. باتوجه به وزن خورشید که حدود 333 هزار برابر وزن زمین است این کوه نورانی را می توان به عنوان منبع عظیم انرژی تا 5 میلیارد سال آینده به حساب آورد. میزان دما در مرکز خورشید حدود 10 تا 14 میلیون درجه سانتی گراد می باشد که از سطح آن با حرارتی نزدیک به 5600 درجه وبه صورت امواج الکترومغناطیسی در فضا منتشر می شود.زمین در فاصله 150 میلیون کیلومتری خورشید واقع است و8 دقیقه و18 ثانیه طول می کشد تا نور خورشید به زمین برسد بنابراین سهم زمین دردریافت انرژی از خورشید حدود1/(2*〖10〗^9 ) از کل انرژی تابشی آن می باشد.(ویکی پدیا)
جالب است که سوخت های فسیلی ذخیره شده در اعماق زمین ، انرژی های باد وآبشار وامواج دریاها وبسیاری موارد دیگر از جمله نتایج همین مقدار انرژی دریافتی از خورشید می باشد.
کاربرد های انرژی خورشید
در عصر حاضر از انرژی خورشیدی توسط سیستمهای مختلف وبرای مقاصد متفاوت استفاده وبهره گیری می شود که عبارتنداز:
استفاده از انرژی خورشید برای مصارف خانگی ، صنعتی ونیروگاهی
تبدیل مستقیم پرتوهای خورشید به الکتریسیته بوسیله تجهیزاتی به نام فتوولتائیک
الف) استفاده از انرژی حرارتی خورشید
رشد روز افزون نیاز به انرژي و پایان پذیري سوختهاي فسیلی از یک سو و افزایش آلودگیهاي زیست محیطی از سوي دیگر، محرکی شده است که محققان و سرمایه گذاران در بخش انرژي، به سمت مهار و تامین انرژي از منابع تجدیدپذیر جذب شوند. با توجه به پتانسیل بالاي تابش در مناطق وسیعی از کشور ایران اسلامی، از میان این منابع،انرژي خورشیدي داراي جذابیت بیشتري است. در یک طبقه بندي ساده، فناوريهاي تولید الکتریسیته از خورشید به سه دسته فتوولتائیک، متمرکزکننده گرمایش خورشیدي و فناوريهاي نوظهور، شامل حوضچه ها و تنوره خورشیدي تقسیم میشوند. در میان این سه دسته، فناوري فتوولتائیک که بر اساس تبدیل نور خورشید به الکتریسیته عمل میکند، بیشترین رشد را داشته و امروز کشورهاي زیادي از آن در قالب متصل به شبکه و مستقل از شبکه استفاده میکنند.(شمس وهمکاران ، 1392 ،1)
این بخش از کاربردهای انرژی خورشیدی ، شامل دوگروه که انرژی خورشید را جمع کرده وبا متمرکز کرده ، درجه حرارت بالا ایجاد می کندو انرژی جمع آوری شده از طریق مبدل های حرارتی ، توربین ها ، ژنراتورها ویا موتورهای بخار به انرژی الکتریکی تبدیل خواهد شد.
و.....