دانلود,بررسی پاورپوینت بتن اليافي ، بتن پيش تنيده و مواد مضاف در بتن,pptx
بخشی از مطلب
مكانيزم تقويت را مي توان بصورت زير توجيه كرد:
تنشها بوسيله برش محيطي ودر صورتيكه رويه الياف آجدار باشد بوسيله مقاومت چسبندگي (درون سطحي) از ماتريس به الياف منتقل مي شود. بنابراين مادامي كه ماتريس بتن ترك نخورده است،تنش كششي بين الياف و ماتريس تقسيم مي شود. پس از ايجاد ترك، همه تنش به الياف انتقال مي يابد.
مهمترين متغيرهايي كه بر خواص بتن با الياف فولادي اثر مي گذارند عبارتند از:خواص ماتريس بتن ، بازدهي الياف ومقدار الياف .بازدهي الياف بوسيله مقاومت الياف در برابر بيرون كشيده شدن از مخلوط كنترل مي شود اين مقاومت به چسبندگي بين الياف و ماتريس بستگي دارد .براي الياف با مقطع ثابت اين مقاومت با افزايش طول ،افزايش مي يابد .بنابراين هر قدر طول بيشتر باشد اثر آنها در بهبود خواص ماتريس بيشتر خواهد بود چون مقاومت در برابر بيرون كشيده شدن متناسب با سطح مقطع دو جسم مي باشد . معمولا الياف با سطح مقطع گرد و قطر كوچك بيشتر از الياف با سطح مقطع گرد و قطر بزرگتر بازدهی دارند. اين امر به اين خاطر است كه الياف دسته اول سطح بيشتری در واحد حجم دارا مي باشند بنابراين هر چه سطح تماس الياف بيشتر باشد (و يا به عبارت ديگر قطر آنها كوچكتر باشد) بازده چسبندگي آنها بيشتر خواهد بود بنابراين روشن مي شود كه نسبت طول به قطر الياف بايد به اندازه اي بزرگ باشد كه در هنگام شكست ماتريس ، الياف به حداكثر مقاومت كشش خود نزديك باشند، با این وجود در عمل اين كار معمولا ممكن نيست .
معرفی وتاریخچه بتن پیش تنیده
مفهوم اساسی پیش تنیدگی برای اولین بار درسال 1886میلادی درایالات متحده امریکامطرح شد و مورد توجه قرار گرفت.ابتدا فردی به نام P.H.jookson با قرار دادن بولتهایی در سوراخی تعبیه شده در بتن و محکم کردن انها بر روی صفحاتی که در انتهای عضو بتنی قرار داشتند بتن پیش تنیده را تجربه کند. در اثرانقباض و خزش بتن حدود 0.1 درصد افت طولی داشت و در نتیجه تنش اولیه فولاد کاهش یافته و بولتها شل می شدند منجر به از بین رفتن پیش تنیدگی بتن می شد.
سپس درسال 1945یک مهندس فرانسوی به نام Eugene Freyssient نشان دادکه اگرفولاد بامقاومت بالابرای پیش تنیده کردن بتن استفاده شود بتن پیش تنیده موفق تر خواهد بود و حتی افت تنش حدود 2000کیوگرم بر سانتیمتر مربع راکه در اثرخزش وانقباض بتن حاصل می شودخواهدپذیرفت (امروزه دربتن پیش تنیده از فولادهای سرد نوردشده باحداقل مقاومت نهایی 1800وتنش اولیه حدود12000تا14000کیوگرم بر سانتیمتر مربع استفاده می شود ) به طور کلی برای استفاده بتن وفولاد پر مقاومت درترکیب با یکدیگر راه حل مخصوصی ابداع گردید که به بتن پیش تنیده موسوم شد. دراین روش قبل یا بعد از بتن ریزی فولاد که بصورت کابل می باشد تا حدجاری شدن کشیده می شود وپس ازگرفتن بتن وایجاد چسبندگی لازم بین بتن وفولاد عامل کشش در فولاد حذف شده و در نتیجه کلیه نیروهای کششی فولاد بصورت فشاری به بتن وارد می شود.
فهرست مطالب
تاریخچه بتن اليافي
بتن اليافي
انواع الياف و الياف فولادي
مكانيزم عملكرد الياف در بتن
فرسايش در اثر كاويتاسيون
كاربردهاي ديگر
معرفی وتاریخچه بتن پیش تنیده
بتن پيش كشيده (Pretentioned)
مقايسه بتن پيش تنيده با بتن آرمه
فوائد بتن پيش تنيده
مزاياي بتن پيش تنيده
پیش تنیدگی persterssing
انواع پیش تنیدگی
سیستم چسبیده Bonded
سیستم نچسبیده Unbonded
سیستم پیش تنیدگی
1- دال هاي بتني پيش تنيده به روش پس كشيده
2- طراحي و اجراي پلها
3- طراحي و اجراي مخازن، سيلوها و پوسته ها
4- صفحات انتقال بار
5- فونداسيون هاي پس كشيده و دالهاي روي زمين
6- مهار خاك
7- كاربردهاي ويژه
مواد مضاف در بتن
دسته اول تسريع كننده ها (زود گير كننده ها )
دسته دومكند گير كننده ها
دسته سوم روان كننده ها