پاورپوینت بررسی مراحل اجرای ساختمان
بخشی از مطلب
اين ساختمان كه در دورة كارآموزي خود در مورد مراحل ساخت آن كار كرده ام از نوع اسكلت فلزي مي باشد. ومن سعي كرده ام مراحل كامل ساخت اين نوع از ساختمان هارا در اين پروژه عنوان كنم. اسكت اين نوع از ساختمان ها (پل و ستون) از پروفيل هاي فولادي بوده و اتصالات آن در ايران معمولا از جوش استفاده مي شودودر برخي از كشورها از پرچ استفاده مي شود سقف اين نوع از ساختمان ها به صورت تيرچه بلوكي ويا طاق ضربي اجرا مي شود. ساخت قطعات ساختمانهاي فلزي خارج ازمحوطه كارگاه ممكن بوده واين خود از دقت كار وكيفيت بهتر قطعات و همچنين از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه است و امكان تقويت تقويت ساختمان بعد از اتمام كار و بالاخره نزديك بودن فرضيات با عمل در ساختمانهاي فلزي از مزاياي آن مي باشد .در اتصالات اسكلت فلزي، از تسمه و نبشي ودر اتصالات زير ستون ها از پليت و يا صفحة فولادي(بيس پليت) استفاده مي شود.در ايران ستون ها را معمولا از تير آهن هاي INP،IPE به صورت دوبل و يا تيرآهن هاي بال پهن IPB ويا قوطي به صورت تكي استفاده مي شود.
قبل از شروع به چند مورد از مزايا و معايب ساختمانهاي فلزي اشاره مي كنيم:
1ـاجرا و ساخت اين نوع از ساختمان ها خيلي سريع پيشرفت مي نمايد در صورتي كه براي ساختن ساختمان هاي بتوني و آجري زمان زيادتري لازم است.
2ـ ستون ها و قطعات باربر ساختمان هاي فلزي فضاي كمتري را اشغال مي كند.
3ـ ساخت قطعات ساختمان هاي فلزي در خارج از محوطة كارگاه ممكن بوده واين كار از لحاظ دقت بيشتر و از لحاظ اقتصادي به صرفه مي باشد.
4ـساختن ساختمانهاي فلزي كمترتابع آب وهوا وعوامل جوي مي باشد در صورتيكه درساختمانهاي بتني چنين نيست.
5ـ امكان استفادة مجدد،تعمير و تعويض راحت و امكان تقويت ساختمان بعد از اتمام كار از ويژگي اين ساختمان ها مي باشد.
6ـ از معايب اين ساختمان ها اين است كه در مقابل آتش سوزي بسيار ضعيف بوده وبا كوجكترين حريقي فولاد گداخته مي شود. و در مقابل عوامل جوي و خورندگي بسيار ضعيف بوده و عمر كوتاهتري دارا مي باشند.
بازديد زمين وريشه كني
قبل از شروع هر نوع عمليات براي احداث ساختمان ما بايد زمين مورد نظررا بازديد كنيم و وظعيت وفاصلة آن را نسبت به خيابانها وجاده هاي اطراف مورد دقت قرار دهيم و همچنين پستي وبلندي زمين با توجه به نقشةساختمان مورد بازديد قرار گرفته وبايد به اين نكته توجه داشته باشيم زمين مورد نظر تحمل وزن ساختمان را داشته باشد كه قدرت مجاز آن در ساختمان هاي بزرگ بوسيلة آزمايشات مكانيك خاك انجام مي گيرد ولي در ساخنمان هاي معمولي با آزمايشات محلي قدرت مجاز را تعيين مي كنند و اگر در زمين چاههاي فاضل آب وچاه آبهاي قديمي داشته باشد بايد اين چاهها را با بتن ويا شفته پر كنيم و محل احداث ساختمان نسبت به زمين تعيين شده، و نسبت به ريشه كني آن محل بايد اقدامات مورد نظر را انجام دهيم و بعد خاكهاي اضافي را به بيرون حمل كنيم بطوري كه شكل هندسي زمين و زواياي آن كاملا معلوم شده وبا نقشة ساختمان مطابقت داشته باشد.
و...