پاورپوینت بررسی معماری روستای مرویل
بسیاری از مکانها هستند که پسوند آنها ویل/بیل است مثل : اردبیل،دشت بیل،شوره بیل.که اردبیل به معنای جای مقدس،شوره بیل به معنای شوره زار یا شورکات و دشت بیل به معنای دشت هموار که به فرهنگ واژگان ملایری همار نامیده میشود.
در فرهنگ وندهای زبان فارسی آمده ویل/بیل پساوند مکان و شهر است مانند اندبیل در خلخال و زوویل در همدان.زبان شناسان پسوندهای ویل/بیل را با واژه ویلا در زبان لاتین به معنی خانه روستایی و همچنین در زبان فرانسوی احتمالا از یک ریشه میدانند.
"مر" میتواند ریشه در واژگان هند اروپایی داشته باشد ویا صیقل خورده و ابدالی از کلمه های (مادر،مهر،ماد) در لهجه بومی باشد!
"مر" به معنی روان بودن وبلند بودن است پس در نتیجه در مقوله کوه و رود مورد استفاده بوده ، پس میتوان گفت مرویل به معنی دره پیچی یا جایی که در موضعی دره پیچ مانند قرار دارد گویند و یا مر:کوه+ویل:پسوند مکان=روستایی بر فراز کوه و آب یا در کنار کوه و آب یا سرزمین کوهستانی معنا دهد
روستای مرویل داراي اب وهوايي نيمه خشك سرد بوده ورژيم بارندگي آن از تيپ اقليم مديترانه اي ومتوسط بارندگي آن حدود 300ميليمتر است ،ميانگين درجه حرارت سالانه 44/13 درجه سانتيگراد است.
بافت روستا
تاریخ احداث روستا حداقل به 300_400سال میرسد.که هسته اولیه از منزل شازده شروع شده که طبق گفته اهالی روستا حداقل150_200سال پیش ساخته شده است وکم کم به سمت جنوب غربی پیشرفت کرده.
در سالهای اخیر بافت قدیمی کم کم از بین رفته و روستاییان خانه هایشان را از نو و به صورت امروزی ساخته اند.در این بین فقط خانه شازده و چند خانه دیگر به صورت متروکه رها شده اند.
معیشت مردم روستا
کشاورزی . دامداری و باغ داری
امتیازات روستا
.روستا دارای امتیازاتی از قبیل:آب.برق.گازو تلفن میباشد
فهرست مطالب
1. موقعیت جغرافیایی
2.وجه تسمیه
3.شرایط آب و هوایی و نوع اقلیم
4.استقرار و مکان یابی روستا
5. ویژگی های معماری روستا
6.تاریخچه معماری روستا
7.ابنیه هاو نوع کاربری