|
|
|
فروشگاه مقالات
|
|
|
فهرست مطالب:
بررسی معیارها و ضوابط کلی طراحی موزه و مراکز فرهنگی
|
|
تاریخ ایجاد
02/11/1396 12:00:00 ق.ظ
تعدادبرگ: 80 برگ ورد + نقشه های اتوکد .
قیمت: 15000 تومان
حجم فایل: 1239 kb
|
تعدادمشاهده
65
|
|
|

بررسی معیارها و ضوابط کلی طراحی موزه و مراکز فرهنگی
80 برگ ورد + شامل 16 شیت نقشه اتوکد دیاگرامها و دتایلها و جزییات طراحی موزه
فهرست مطالب
شناسه کلی موزه ها 3
1ـ1ـ اهداف عمومی
1ـ2ـ گونه شناسی
1-3- مکان یابی
عوامل موثر در برنامه ریزی و طراحی 21
2ـ1ـ بازدید کنندگان
2ـ2ـ اقلام نمایشی
2ـ3ـ سازمان اداری
2ـ4ـ نتیجه گیری
رهنمودهای برنامه ریزی و طراحی 58
3ـ1ـ رهنمودهای برنامه ریزی
3ـ2ـ رهنمودهای طراحی
3-3- سبک های معماری
بخشی از مطلب
تحقیق اینگونه معنی می شود: بررسی یا تجربه ای موشکافانه و جامع با هدف کشف واقعیت های جدید، توضیح صحیح آنها، و تجدید نظر در اصول نظریه ها و قوانین پذیرفته شده.
بزرگترین برنامه های تحقیقی در سایه این تعریف در موزه های بزرگ یا موزه های وابسته یا متعلق به نهادهای آموزشی تحقق می یابند. با این حال در بسیاری از کشورها موزه های کوچکتر بیش از پیش به داشتن کارکنان علمی گرایش می یابند، بخصوص به افراد جوانتری با صلاحیت انجام تحقیق جدی به عنوان بخشی از وظایف سرپرستی.
تحقیق در موزه ها، همچون کالج ها و دانشگاه ها، بیشتر در زمینه تحقیق آکادمیک است تا تحقیق علمی، رساله های علمی و محققانه موزه ها، به رساله های دانشگاهی در همان زمینه شباهت دارد. با این تفاوت اساسی که موزه نتایج تحقیق خود را از طریق نمایشگاه های عمومی، علنی می کند. البته استثنائاتی هم وجود دارد و موزه های بسیار تخصصی (مانند موزه های پزشکی) تنها برای عده بسیار محدودی در نظر گرفته شده و به روی عموم باز نیست. در اینجا نمی توان بطور مشروح به همه رساله های برجسته موزه ها و کارکنان آنها در زمینه برنامه های تحقیقی پرداخت و تنها به مختصری در مورد رئوس مطالب زمینه های تحقیقی بسنده می شود. انواع کار تحقیقی در موزه های مختلف مرز بندی مشخصی ندارند. بطور مثال شاید موزه های هنری و مردم شناسی، هر دو به تحقیق در باستان شناسی بپردازند. در مورد اول به عنوان وارثین سنت مجموعه های هنری، و در مورد دوم به صورت مطالعه منشا انسان که به باستان شناسی ما قبل تاریخ می پردازند. البته امروزه موزه های مردم شناسی به مطالعه تمدن های دنیای جدید هم می پردازند و این مطالعات با تحقیقات باستانی و کلاسیک باستان شناسی در موزه های هنرهای تجسمی، برابری
می کند. درسایر زمینه های کار علمی نیز با افزایش مطالعات درون- رشته ای و مشارکت نهادهای متعدد در برنامه های مطالعاتی، مرزبندی سنتی زمینه های تخصصی از بین رفته است .
با این همه بعضی از شکل های اصلی تحقیق در انواع موزه ها را بطور خلاصه مرور می کنیم:
موزه های انسان شناسی :
در این موزه ها بیش از همه بر تحقیق در زمینه تاریخ هنر تاکید شده است و مطالعاتی در زمینه کار یک هنرمند بخصوص، یا مکتب های هنری و غیره انجام شده است. دامنه این تحقیقات در سالهای اخیر گسترش یافته و نه تنها آثار هنرمندان یا مکاتب هنری، بلکه همچنین جریان های اصلی فرهنگی متجلی در آثار هنرمند را مورد بررسی قرار می گیرد. بخش عمده ای از تاریخچه تکامل جامعه بشری از دولت شهر ساده به تجمعات بزرگ سیاسی، حاصل تحقیقات باستان شناسان موزه هاست. مجموعه های موزه هایی از قبیل متروپولیتن نیویورک یا موزه لوور پاریس، گواهی بر اهمیت این نوع تحقیق است.
موزه های هنرهای محلی و هنرهای تزئینی نیز تحقیقات تاریخی بسیاری انجام می دهند. تحقیقی در مورد هنر انسان های اولیه، زمینه های قوم نگاری را نیز در بر می گیرد.
تحقیق علمی، بخصوص از نظر تجزیه و تحلیل تکنیکی آثار هنری (از نقطه نظر شیمی و فیزیک)، در مطالعات تحقیقاتی موزه های هنری بزرگ و آزمایشگاه های آنها، نقش مهمی دارد.
علایق خاص انواع موزه های هنری، در برنامه های تحقیقاتی آنها منعکس می شود. همچنین هر موزه ای مسئولیت دارد نتایج تحقیقات خود را به عامه غیر متخصص انتقال دهد. فرانسیس هنری تیلور نه تنها تحقیقات فراوانی انجام داده، بلکه با ترتیب دادن برنامه های مردمی میزان مشارکت را در موزه های خود بالا برده است. او در مورد مشکلات رابطه هنرمند و مردم می گوید: اگر هنرمند در مورد انتقال مفهوم اثر خود متعهد باشد، عموم مردم هم باید به نوبه خود متعهد باشند که برای درک منظور او تلاش کنند. پیام هنر الزاماً پیامی ساده یا آسان نیست، شاید یک نقاشی یا یک مجسمه برای افرادی در یک سطح از تحصیلات بی معنی و برای دیگران در سطح دیگر و با آموزش های خاص، روشن و آشکار باشد. شاید یک فرد عامی در مقابل تصویری آبستره در نمایشگاه که نمایگر سالها انضباط شخصی و اعتقادات آبستره و تئوریک هنرمند است، عکس العمل منفی داشته باشد. اما همان فرد بدون کوچکترین سوالی، انتشار معادلات پیچیده ریاضی را از سوی یک دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی بپذیرد، حال آنکه او به عنوان فردی تعلیم نایافته هرگز قادر به درک آنها نیست.
طرح هواپیماهای مدلی که شاگرد مدرسه های امروز بر مبنای اصول اولیه پرواز می سازند، بسیار پیچیده تر از تلاشهای اولیه برای ساختن هواپیما در زمانی نه چندان دور است. در کشورهای غربی عامه غیر متخصص آثار امپرسیونیست ها را که زمانی با سرزنش و تمسخر مواجه می شد، با ارج و احترام می پذیرند. آیا توضیح مبانی تکامل علم مدرن، وظیفه موزه علوم نیست ؟ آیا ضرورت ندارد که موزه هنری در زمینه هنر معاصر، کار مشابهی انجام دهد، آیا فاصله فرهنگی یک امر ضروری نیسیت؟ سرپرست یک موزه هنری که با جریان های روز سروکار دارد، از عوامل تاثیر گذار بر خلاقیت هنری معاصر آگاه است و باید اینگونه باشد. توضیح هنر امروز با مفاهیم قابل درک عموم، از وظایف سرپرست موزه است و برای این کار باید از دانش و تعالیم خود استفاده کند.
موزه های علوم :
موزه های علوم به دو گروه اصلی تقسیم می شوند: موزه های علوم طبیعی و موزه های علوم فیزیک. احتمالاً هر یک از این دو گروه در ارتباط با تخصصی شدن ها به نوبه خود تقسیم می شوند اما این تقسیم بندی ها چندان قطعی نیست و غالباً با هم تداخل می کنند. به طور کلی موزه های علوم طبیعی به نسبت سایر موزه ها، قسمت بیشتری از بودجه خود را به تحقیق اختصاص می دهند. این موزه ها در نیمه دوم قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم هیأت هایی را برای جمع آوری مجموعه ها به سراسر جهان اعزام کردند و از اعماق دریاها، تا قله کوه ها نمونه هایی گرد آوردند.
هیأت های مزبور برای جمع آوری نمونه های معاصر اعزام می شدند. آنها به جستجوی بسترهای فسیلی زمین شناسی باستانی نیز می پرداختند که نشان دهنده ترتیب تکامل و مبنای تئوری های جدید تکامل بیولوژیک و پیدایش قوانین بیولوژیکی است. به این ترتیب مثلاً می توان تغییرات اندازه جثه انواع جانوران را در طول میلیون ها سال توضیح داد. در ضمن برخی از مطالعات مشخص کارکنان موزه ارزش اقتصادی مستقیم داشته (به طور مثال مطالعه دیرین شناسی بی مهرگان در صنعت نفت اهمیت دارد)، اگرچه این کاربردهای تجاری هدف تحقیق نبوده اند. موزه های علوم طبیعی همچنین مطالعاتی در زمینه بوم شناسی منطقه ای انجام داده اند و بسیاری از موزه ها اضافه بر جانورشناسی و گیاه شناسی، به قوم نگاری یعنی مطالعه انسان از نظر تکامل بیولوژیک و تاریخچه فرهنگی اش تا مراحل اولیه تمدن شهری (منجمله فرهنگ های شهری آمریکای پیش از کریستف کلمب ) می پرداختند. موزه های علوم فیزیکی، بخش تکنولوژی و صنعت را نیز پوشش می دهند. تحقیقات آنها بیشتر به مطالعات تاریخی در زمینه تکامل علوم فیزیکی و صنعت اختصاص دارد. بسیاری از نمایشگاه های این موزه ها را اشیاء آموزشی برای توضیح اصول زیربنایی علم و صنعت مدرن، تشکیل می دهد.
تدارک چنین نمایشگاهی مستلزم مطالعه فراوان است چون باید از نظر تاریخی دقیق باشند و در عین حال برای درک مکانیسم مورد نمایش، به بازدید کننده کمک کنند. این نمایشگاه ها اغلب وسیله ای عالی برای نشان دادن سیر انتقالی صنعت ابتدایی به تکنولوژی مدرن است.
سایر انواع موزه ها علاقه و کنجکاوی انسان را نسبت به دنیا منعکس می کند. موزه های محلی مطالعاتی در مورد مناطق خود انجام می دهند که شامل باستانشاسی، هنرهای بومی، صنعت محلی، و غیره است و نمایشگاه ها و انتشارات آنها ارزش علمی واقعی دارد. موزه های مجامع، تاریخی ساختمان های قدیمی و خانه افراد مشهور نیز مبنای تحقیقات برای کسب دانش جدید در مورد گذشته است.
امروزه یکی از مشکلات بزرگ کشورهای توسعه نیافته، چگونگی بهبود استانداردهای زندگی از طریق استفاده از پیشرفت تکنولوژیک و در عین حال حفظ و تداوم سنت ها و فرهنگشان است. به دلیل این معضل همه نهادهای این جوامع و به طور خاص موزه ها که می توانند نقش مهمی داشته باشند، با وظیفه مشترک روبرو هستند. هم اکنون بسیاری از این کشورها دارای موزه های علوم فیزیکی یا تکنولوژیک هستند و برای تاسیس آنها برنامه ریزی می کنند. کارکنان این موزه ها باید نمایشگاه ها را برای بازدیدکنندگان بسیار کم سوادی آماده سازند که تکنینک های جدید برای آنها کاملاً ناآشنا است. توضیح این تکنیک ها که ریشه در سنت های خارجی دارد، محتاج تجربه فراوان و تحلیل دقیق آنها است.
آن دسته از موزه های علوم طبیعی که به مطالعات بوم شناختی منطقه ای می پردازند، باید ضمن تحلیل و توضیح تجارب موجود در کاربرد زمین، از طریق نمایشگاهها و بر مبنای تحلیل علمی، شیوه های تعدیلی را نشان دهند. در فشار فرهنگ زدایی کنونی بر اثر ورود سریع تکنیک های جدید، باید هنرها و فرهنگ های سنتی را ثبت کرد و مجموعه های با ارزش را پیش از آنکه از دست بروند، جمع آوری نمود. موزه ها باید مطالعه تحلیلی این جوامع و ارزش فرهنگی متغیرشان را نیز به عهده بگیرند اما این مطالعات تنها در صورت برخورداری از دقت علمی، رضایتبخش هستند.
اظهارات کلمن در سال 1939 در مورد جمع بندی اهمیت تحقیق در پیشرفت موزه، امروزه هنوز معتبر است : موزه ها نیز چون هر نهاد آموزش عالی، به همین میزان که از نظر تدریس عمیق یا سطحی هستند. در تحقیق هم قوی یا ضعیف هستند. اگر روحیه تحقیق وجود نداشته باشد، آموزش نیز محدود است چون محقق محصول تحقیق است. تدریسی که با آموختن تجدیدحیات نیابد، خیلی زود عقب افتاده و حتی کند می شود. اشیاء موزه ایجاب می کند که فرد برای توضیح آنها آمادگی، داشته باشد. ... اگرچه اغلب در مورد لزوم وجود تدریس و تحقیق و حتی ارتباط آنها با یکدیگر سؤالاتی مطرح می شود، اما این دو عامل بطور مشترک در عملکردهای موزه مفید هستند.
و.....
|
کلمات کلیدی مرتبط:
بررسی معیارها
,ضوابط کلی طراحی موزه
,مراکز فرهنگی
,شناسه کلی موزه ها
,اهداف عمومی
,گونه شناسی
,مکان یابی
,عوامل موثر
,برنامه ریزی و طراحی
,بازدید کنندگان
,اقلام نمایشی
,سازمان اداری
,نتیجه گیری
,رهنمودهای برنامه ریزی و طراحی
,رهنمودهای برنامه ریزی
,رهنمودهای طراحی
,سبک های معماری
,
,
,
,
,
|
مقالات مرتبط در این دسته |
نقشه های اتوکد معماری مجتمع فرهنگی | نقشههای اجرایی معماری با جزئیات کامل
|
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری موزه و مرکز فرهنگی هنر معاصر آرگو تهران
|
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی مرکز بازدید و نمایشگاه پورتلانتیس در هلند ,pptx
|
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی Astral Weeks تخت و فضای نمایشگاهی در یونان ,pptx
|
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی گالری استودیو سرامیک در برزیل ,pptx
|
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی موزه تالاب شوندی یونلو در چین ,pptx
|
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی موزه میراث میناکاری و فروشگاه پرچمدار در هند ,pptx
|
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی استیج قلعه بیسکو در آلمان ,pptx
|
دانلود, پاورپوینت بررسی نوسازی حیاط برای جشنواره هنری گوانژونگ مانگبا در چین ,pptx
|
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری مسجد و عناصر معماری در مساجد ایرانی
|
پاورپوینت تحلیل بررسی خانه موزه استاد صبا بهارستان
|
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری موزه هنر دالاس تگزاس
|
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری موزه لوور فرانسه و هرم شیشهای
|
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری فرهنگسرای شفق
|
پاورپوینت تحلیل معماری مجموعه فرهنگی سالن بیل و ملیندا گیتس امریکا Bill & Melinda
|
پاورپوینت تحلیل معماری گنبد هزاره لندن Millennium Dome O2 Arena
|
پاورپوینت تحلیل نگرش فرهنگی و اجتماعی در معماری
|
پاورپوینت تحلیل معماری چهار نمونه موردی موزه ایرانی و خارجی
|
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری ساختمان تئاتر شهر اثر علی سردار افخمی
|
پاورپوینت تحلیل بررسی معماری موزه هنر کیمبل لویی کان
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|