موزه هنرهای معاصر
طراح :کامران دیبا
مکان :ضلع شمالی بلوار کشاورز وغرب پارک لاله
تاسیس:سال 1356
وسعت زمین : 1000متر مربع
کارفرما : دفتر فنی فرح دیبا
سبک : معماری مدرن با الهام از معماری سنتی
ایده های طرح
الهام از بادگیرهای مناطق حاشیه کویر
الهام ازعناصری چون چهارسو،گذرگاه،معبر و هشتی
حیاط مرکزی
فضاهای موزه
ورودی
9 گالری
بخش های اداری
بخش آموزشی
سینما تک
آرشیو آثار هنری
کتابخانه تخصصی
رستوران
باغ مجسمه
فروشگاه
حیاط مرکزی
مطالب مرتبط در این زمینه
موزه هنرهای معاصر تهران یکی از سرشناسترین موزههای ایران است. این موزه در سال ۱۳۵۶ خورشیدی (۲۲ مهر برابر با ۱۴ اکتبر ۱۹۷۷ میلادی) به کوشش و ابتکار فرح پهلوی[۳] و با پشتیبانی دفتر مخصوص شهبانو، در گوشهٔ غربی پارک فرح (بوستان لاله کنونی) در امیرآباد تهران بنا شد. بنای موزه را کامران دیبا در سبک معماری مدرن و با الهام از بادگیرهای کویری ایران طراحی کرد.
موزهٔ هنرهای معاصر تهران شامل جامعترین و مهمترین گنجینههای هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریکای شمالی[۴] و مالک یکی از ۵ تا ۱۰ مجموعهٔ مهم هنر نوگرا در دنیاست.[۵] موزه هنرهای معاصر، دارای کارهای مهمی از جنبشهای هیجاننمایی انتزاعی، پاپ آرت، مینیمالیسم، مفهومی، و فوتورئالیسم است. در گنجینهٔ دائمی موزه بیش از ۳۰۰۰ اثر ارزشمند از نخبگان هنرهای تجسمی نگهداری میشود که نزدیک به ۴۰۰ عدد از آنها، دارای ارزش استثنایی هستند. از جمله آثار مهم موزه، میتوان به کارهای بسیار شاخصی از گوگَن، رُنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، لُویت، و جاکومتی اشاره کرد. موزه هنرهای معاصر تهران همچنین مالک مجموعهٔ بسیار مهم و جامعی از هنر نوگرا و معاصر ایران است.
گنجینهٔ موزه هنرهای معاصر تهران از اموال عمومی ایران محسوب میشود.[۶] این موزه در حال حاضر موزهٔ هنرهای معاصر تهران، یکی از واحدهای معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.