پاورپوینت بررسی طرح مرمت خانه مطلبی تهران بهمراه نقشه های اتوکد
آقای محمد علی مطلبی، متولد 1333 تا سال 1352 که وارد دانشگاه بشود، در این خانه به همراه خانواده سکنی داشته اند.و بعد از آن به ساکنان بعدی اجارهداده شده است.
مرمت ابنیه خانه مطلبی در شمال شرقی تهران پاورپوینت مرمت ابنیه خانه مطلبی به گفته وی، بنا از دو قسمت تشکیل شده است، قسمتی که شامل اتاق های فعلی است ، تخریب شده و به آن «شاه نشین» می گفتند، و بخش دیگر در پشت شاه نشین، محل زندگی پرسنل و بخش خدماتی بوده که در حال حاضر با آجر کشی مسدود و از بنا جدا شده است.
که این قسمت در سالهای اخیر اجاره داده میشده و بعلت سکونت در آن، از بخش های دیگر بنای اصلی سالم تر مانده است.
در زمان های دورتر که آب لوله کشی متداول نبوده، آب انباری که در نزدیکی ورودی کوچه می باشد، از «قنات حاج علی رضا» تغذیه می شده و شب ها آب را در حوض وسط حیاط می انداختند.
در این آب زالو و جانورانی وجود داشته که سر شیر آب،پارچه یا کیسه ای تعبیه شده بود که تا حدودی آب تمیز مورد مصرف قرار گیرد! آن دوران این حوض 2 متر عمق داشته و بعد آن را پر کردند.در حیاط بنا، درختان گیلاس پر محصول و یک درخت گل یخ که در برف زمستان گل می دهد و خانه های اطراف را نیز خوشبو می کند، وجود داشته،اما الان اثری از آنها نیست.
مالک بنا از زندگی ساده و صمیمی آن دوران برای ما گفت. بعد از ظهرها که در حیاط تختی می گذاشتند و هندوانه ای در حوض و در کنار فامیل اوقات سپری می کردند. از سنگ فرش آجری حیاط گفت که با یک ظرف، از حوض آب بر کف حیاط می پاشیدند و هوای دلپذیر و خنک ایجاد می کرده است. و روشنایی این دور هم بودن، فقط با یک چراغ گرد مهتابی در وسط حیاط شکل می گرفته، و نه با نورپردازی های سرسام آور امروزی! و این حیاط محفل ساده عروسی افراد فامیل بوده است.
پاورپوینت بررسی طرح مرمت خانه مطلبی تهران بهمراه نقشه های اتوکد
فهرست مطالب
تاریخچه
تاریخچه و سیر تحول
شکل گیری بافت محله
هسته اوليه محلات ب
ناها و آثار تاریخی
قنات حاج علیرضا
گزارش تصویری از بافت
نقشه دسترسی
نقشه تهران قدیم
تاریخچه خانه مطلبی به نقل از مالک
این بنا در وضعیت امروز
پلان زیرزمین
پلان طبقه اول
تزئینات شومینه
تزئیات سردر
بخش آسیب شناسی
پیشنهادات مرمتی