پاورپوینت بررسی و تحلیل هندسه اسلامی
بخشی از مطلب
تزئینات اسلامی ، که تمایل به جلوگیری از استفاده از تصاویر فیگوراتیو دارد ، استفاده مکرر از الگوهای هندسی را نشان می دهد که در طول قرن ها توسعه یافته اند.
نقوش هندسی در هنر اسلامی غالباً بر روی ترکیبی از میادین و دایره های مکرر ساخته شده است که ممکن است با هم همپوشانی و در هم تنیده باشند ، همانطور که می توان arabesques (که با آنها غالباً با هم ترکیب می شوند) ، برای ایجاد الگوهای پیچیده و پیچیده ، از جمله طیف گسترده ای از tessellations. اینها ممکن است کل دکوراسیون را تشکیل دهند ، ممکن است چارچوبی برای تزیینات گل و یا خوشنویسی ایجاد کنند ، یا ممکن است در اطراف نقوش دیگر به پس زمینه عقب نشینی کنند. پیچیدگی و تنوع الگوهای به کار رفته در قرن نهم ، از طریق انواع الگوهای 6- تا 13 نقطه تا قرن سیزدهم ، از ستاره ها و لوزه های ساده تکامل یافته است ، و در نهایت شامل ستاره های 14 و 16 نقطه ای نیز در قرن شانزدهم است. .
الگوهای هندسی به اشکال مختلفی در هنر و معماری اسلامی از جمله فرشهای کلیمی ، پارچه های زینتی فارسی و سنگ زنی مراکش ، طاق های تزئینی موکارنس ، صفحه های سنگی سوراخ شده با جالی ، سرامیک ، چرم ، رنگ آمیزی شیشه ، رنگ آمیزی ، چوبی و فلزات رخ می دهد.
علاقه به الگوهای هندسی اسلامی در غرب رو به افزایش است ، چه در بین صنعتگران و چه از هنرمندان از جمله MC Escher در قرن بیستم ، و در بین ریاضیدانان و فیزیکدانان از جمله پیتر جی لو و پاول اشتاینهاردت که در سال 2007 به طور متناقض ادعا کردند که کاشی کاری در درب دار امام است. حرم در اصفهان می تواند الگوهای شبه دوره ای مانند کاشی های پنروز تولید کند.
دایره یکی از اشکالی می باشد که به عنوان بی انتهای یا به بی زمانی از ان یاد می کنند چرا که اول و اخری ندارد . معنا هایی که در این هندسه به این شکل الحاق می شود گردونه خورشیدی ، گردونه زمان ، چرخ زمان ، راه ، چرخ ، حرکت ، مرور می باشند .
مربع
این شکل رابطه ی مستقیمی با عدد ۴ دارد و بیشتر در مورد عناصر اربعه از این نماد هندسی بهره می برند . در طراحی ایوان نیز بیستر از این شکل استفاده می شود .
مثلث
مثلث را که نماد آتش ، نماد خرد جلوه ای از دانایی بی انتها و عالم ماورای انسان است که در آتشکده یا دار مهر ، یعنی همان بناهای مکعبی در شکل ابتدایی خود تکریم و تقدیس میشود . ( مثلث نماد آتش ) و نیز از این نماد با بهره گیری وجوه ان عقل ، قدرت ، زیبایی را سر لوحه ان قرار می دهند .این شکل نماینده تولد ، رشد ، مرگ را نیز دارد . بیشترین استفاده هندسه اسلامی در کاشیکاری می باشد که بیانگر ظرافت و دقت هنر اسلامی می باشد .
