پروژه معماری اسلامی 2
معماری اسلامی طیف گسترده ای از سبک های سکولار و مذهبی را از تاریخ اولیه اسلام تا امروز در بر می گیرد. آنچه امروزه به عنوان معماری اسلامی شناخته می شود، تحت تاثیر روم، بیزانس، ایرانی و سایر سرزمین های دیگر بود که مسلمانان در قرن هفتم و هشتم گرد هم آوردند . علاوه بر شرق، این نیز تحت تاثیر معماری چینی و هند به عنوان اسلام به جنوب شرقی آسیا تحت تاثیر قرار گرفت. این ویژگی های متمایز را در قالب ساختمان ها و دکوراسیون سطوح با خوشنویسی اسلامی و الگوی هندسی و الگوی تقلیدی طراحی کرد. انواع معماری اسلامی برای ساختمان های بزرگ و عمومی عبارتند از: مسجد، آرامگاه، کاخ و فورت. از این چهار نوع، واژگان معماری اسلامی مشتق شده و برای ساختمان های دیگر مانند حمام عمومی، چشمه ها و معماری داخلی استفاده می شود.
بسیاری از ساختمان هایی که در این مقاله ذکر شده، به عنوان میراث جهانی می باشند. بعضی از آنها، مانند Citadel Aleppo، در جنگ داخلی مداوم سوریه آسیب جدی دیده اند.
معماری اسلامی گونه ای از معماری است که در سرتاسر جهان به دلیل سابقه کهنش در جهان گسترده شده است . از غرب تا شرق از جنوب تا شمال . سابقه کهن این دین که از قدیم الایام وارد بیشتر تمدن های آسیایی شده را می توان دلیل وفور این نوع بافت ها در این کشور ها دانست . در کشور ایران هم به این دلیل سازه های بسیاری را شاهدش هستیم که کل کشور را در بر گرفته است ! این معماری به گونه ای است که در اکثر بناهایش سقف هایشان به طور گنبدی شکل است و دارای ستون های عظیم می باشد .
درخشان ترین دوره ی معماری اسلامی در ایران در دوره سلجوقیان در حدود قرن پنجم هجری می باشد . از آن زمان تا کنون سنگ بنای اصلی این نوع سازه ها در ایران کلنگ زده شد . اما در حدود قرن هفتم هجری شمسی با یورش و لشکر کشی مغول ها به سراسر جهان من جمله ایران اکثر این بنا ها نابود شدند و رو به زوال رفتند , اما در حدود قرن دهم هجری شمسی با روی کار آمدن صفویان شهرهایی که تاج آن ها در آن زمان تبریز بود به دلیل مرکز خلافتشان این نوع معماری جان تازه ای گرفت و مرکز هنری معماران اسلامی گردید .و....